Ευχαριστίες

Μετά από αφάνταστες δυσκολίες και κλοπές πνευματικής ιδιοκτησίας και προϊόντων οι κόποι και πόνοι μας απέδωσαν. Αυτό που μένη είναι η χαρά της δημιουργίας, η πρόοδος, υποσχέσεις για το μέλλον και μια εξαιρετική σειρά προϊόντων.

slogangr

Με αποφασιστικότητα τα θετικά και προχωράμε. Απόδειξη ότι ενώ ξεκινούσε η εταιρεία με 8 υπάρχουσες συνταγές, μόνο στο δεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2007-Μαΐου 2008 η συντριβή μετατροπή σε δημιουργία κάτω από άθλιες συνθήκες με αποτέλεσμα 46 νέες, μοναδικές, παγκόσμια καταχωρημένες συνταγές ιατρικών καλλυντικών. Το πρόβλημα δεν το αποφύγαμε αλλά το πολεμήσαμε. Ίσως ’’c’est écrit dans le ciel‘‘.

Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους διδασκάλους μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τους οποίους άντλησα γνώσεις και δύναμη να προχωρήσω.


- κ. Ιωακειμόγλου, καθηγητή Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,

- κ. Χ. Μαλτέζο, καθηγητή Φυσιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,

- κ. Ελευθερίου, καθηγητή Παθ/κής Ανατομίας (προσωπική επικοινωνία και συμβουλές),

- κ. Φωτεινό, καθηγητή Δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Άντλησα πολύτιμες γνώσεις από σύγγραμμα φαρμακοποιίας, φαρμακοτεχνίας (1931)

- Professor Geraint James, Royal Northern Hospital London,

- Professor of Medical Oncology Gordon Hamilton Fairley,

- Professor of Medical Oncology L. A. Leone,

- Professor of Medical Oncology R. D. S. Rhys – Lewis.

- Σε όλους τους δασκάλους μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών ιδιαιτέρως στους καθηγητές κ. κ. Γούτα, Τσαμπούλα και Δάϊκο.

- Και προσωπικά η ψυχή μου λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μεγαλοδύναμο Θεό.


Πηγές Αναφοράς

Καλλυντικά της κ. Κ. Μουλοπούλου-Καρακίτσου (Επικ. Καθηγήτρια Δερματολογίας), Δ. Ρηγοπούλου (Λέκτορας Δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών) και Ι. Δ. Στρατηγού (Καθηγητού Δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών).

Διάφορα βοηθήματα από το φαρμακευτικό & χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μελέτη της Αγγλικής, Αμερικάνικης και Καναδικής φαρμακοτεχνικής.

Σύγγραμμα ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ, Γ. Θ. Παπαϊωάννου, καθηγητή Φαρμακευτικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Βιβλίο Α. Θ. Τριβιζά, phD, M.S.C., ‘‘Τεχνολογία Σχεδιασμού Θεμελιωδών Καλλυντικών Mορφών’’. Παλαιά και σύγχρονη βιβλιογραφία, περιοδικά δερματολογίας κ.τ.λ.

Οφείλω να εκφράσω την άπειρη ευγνωμοσύνη μου στην αείμνηστη Κυρία Τζέννη Τζίννη φίλη της μητέρας μου η οποία μου έδωσε την αρχική σύνθεση της κρέμας με όνομα Kaymaki της Πόλης το 1948 με την ευχή να τη βελτιώσω αργότερα και να ασχοληθώ με τα καλλυντικά, όταν έκανα βοηθητικές δουλειές σε τοπικό φαρμακείο στο Πειραιά. Με την είσοδο μου στο Πανεπιστήμιο στην ιατρική παρακολουθούσα ότι σχετικό υπήρχε από συναδέλφους φοιτητάς στο φαρμακευτικό και χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών από το έτος 1957 όταν ήμουν φοιτητής του 3ου έτους στην ιατρική σχολή. Αυτό τελειοποιήθηκε το 1997 - 1999 και πρόσθεσα και ετάφτησα 20 περίπου υλικά στη παλιά συνταγή, με συνέπεια να υπάρχει το σημερινό Kaymaki Polis Ladies το οποίο σύντομα θα βελτιωθή. Η κύρια Τζέννη Τζίννη είχε καταγωγή από την Σμύρνη, Μ. Ασίας.
Να σημειώσω ότι και κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αγγλία φρόντισα για τη συλλογή βιβλιογραφίας και άλλων εντύπων σχετικά με τα καλλυντικά επί πολλά χρόνια.


Ευχαριστώ θερμά παλιούς και νέους συνεργάτες που βοήθησαν με τη φιλική συμμετοχή τους.